Foodkenners Meeting

STAD & LAND, POWERFOOD VROEGER EN NU

DOE MEE!
Food kenners

Foto van de Foodkenners. Rechts staat de nieuwe folderzuil van wilgentenen.
Foto Anne Hamers

Foodkenners Meeting verbindt stad en platteland met passie voor lokaal voedsel

Haastrecht, 28 november 2024 – Onder het motto “Gezelligheid, verbinden en zakendoen” kwamen meer dan 30 foodkenners samen in De Steinsetuin in Haastrecht. Deze inspirerende bijeenkomst, georganiseerd door Struinen en Vorsen, bracht een breed scala aan vakmensen uit het Groene Hart bijeen. Boerinnen, imkers, horecaondernemers en stadslandbouwers presenteerden vol trots hun streekproducten en innovatieve ideeën.

Focus op verbinding en samenwerking

De ochtend begon met het thema “Stad & Land en Powerfood vroeger & nu”. Op het Inspireer & Deel-podium wisselden deelnemers ideeën uit en kregen zij de kans om te vertellen wat zij kwamen halen en brengen. Dit leverde niet alleen nieuwe inzichten op, maar ook directe samenwerkingen tussen de aanwezige foodkenners.

Een symbool van verbinding

Deze ochtend was de presentatie van een unieke, volledig natuurlijke folderzuil van wilgentenen, ontworpen door De Broedkorf uit Oudewater in opdracht van Struinen en Vorsen. Het ambachtelijke vlechtwerk is gemaakt van lokale materialen en weerspiegelt de essentie van de Foodkenners Meeting: verbinding, food, ambacht en natuur. "Ons vlechtwerk symboliseert precies wat deze dag heeft gebracht: het samenbrengen van ideeën, producten en mensen uit het Groene Hart," aldus Fons Vermeij van De Broedkorf.

Online zichtbaarheid en nieuwe initiatieven
Naast de focus op netwerken kregen de deelnemers waardevolle tips over hoe zij online meer zichtbaar kunnen worden. Verder werd de aankondiging gedaan van de #Foodkaart 2025, een uniek project dat routes en foodondernemers uit het Groene Hart samenbrengt om streekproducten en de regio beter op de kaart te zetten.

Een afsluiting die smaakt naar meer

De ochtend werd afgesloten met een proeverij waarin deelnemers hun powerfood deelden en genoten van lokale producten zoals boerenkaas, honing en fruit. Tijdens deze smakelijke afsluiting werd volop genetwerkt, ideeën uitgewisseld en samenwerkingen besproken. Deelnemers gingen bovendien trots met hun powerfood op de foto, een moment dat perfect de passie en energie van de dag weerspiegelde. De Foodkenners Meeting smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer: "Meer verbinding, meer kennisuitwisseling en meer ontmoetingen," aldus de voorzitter Jan Kromwijk.

Blijf op de hoogte

Volg Struinen en Vorsen en deel jouw passie voor food via Facebook en www.struinenenvorsen.nl/