Foodkenners, Stad & Land

Auteur Struinen en Vorsen
door Struinen en Vorsen
14 november 2024

Waar het begon!

  • In 2011 kwam het boek Groene Hart, van Bodem tot Bord uit. Met meer dan 80 producenten, leveranciers, bereiders en makers in het Groene Hart met fietskaart. Een zeer groot succes, dat naar meer smaakte. Doel meer lokaalfood verkoop vanuit huis.
Meet&Match.voorkant
  • Vanaf 2016 gingen we ons richten op de verbinding Stad & Land om de keten van Bodem tot Bord te verkorten. Eerst de verbinding tussen verkopers, bereiders, telers en producenten in Rotterdam/ Krimpenerwaard en later uit het Groene Hart.
  • Dat er veel belangstelling voor was, bleek uit de grote opkomst op de bijeenkomst Verkorte Keten van Bodem tot Bord met de gelijknamige facebookwebsite, waar nog steeds foodverhalen gedeeld worden.
vorige bijeenkomst

Inmiddels hebben meer dan 70 Foodkenners zich bij ons aangesloten en vinden naast Foodkenners uit de reguliere landbouw, ook Foodkenners uit de Stadslandbouw hun weg naar ons, zoals Hortus Populus.

foodkenners-header

Met de Foodkenners Meeting op 28 november willen we de kennis, die er is bij Foodkenners uit Stad & Land met elkaar delen ter inspiratie, samenwerking, verbinding en smaak- en productievernieuwing.

We zien je graag met jouw powerfood op 28 november!

Bekijk ook…